Username: Save?
Password:
Home Forum Links Search Login Register*
    News: Keep The TechnoWorldInc.com Community Clean: Read Guidelines Here.
Recent Updates
[April 28, 2021, 11:18:57 AM]

[April 28, 2021, 11:18:57 AM]

[April 28, 2021, 11:18:57 AM]

[April 28, 2021, 11:18:57 AM]

[March 08, 2021, 04:24:31 PM]

[March 08, 2021, 04:24:31 PM]

[March 08, 2021, 04:24:31 PM]

[March 08, 2021, 04:24:31 PM]

by Alex
[March 08, 2021, 04:20:54 PM]

by Alex
[March 08, 2021, 04:20:54 PM]

by Alex
[March 08, 2021, 04:20:54 PM]

by Alex
[March 08, 2021, 04:20:54 PM]

by Alex
[February 17, 2021, 04:06:43 PM]
Subscriptions

Enter your E-mail :

Resources
   Funistan
   PrettyGalz
   Techlap
   FreeThemes
   Videsta
   Glamistan
   BachatMela
   GlamGalz
   Techzug
   Vidsage
   Funzug
   WorldHostInc
   Funfani
   FilmyMama
   Uploaded.Tech
   MegaPixelShop
   Netens
   Funotic
   FreeJobsInc
   FilesPark
Participate in the fastest growing Technical Encyclopedia! This website is 100% Free. Please register or login using the login box above if you have already registered. You will need to be logged in to reply, make new topics and to access all the areas. Registration is free! Click Here To Register.
+ Techno World Inc - The Best Technical Encyclopedia Online! » Forum » THE TECHNO CLUB [ TECHNOWORLDINC.COM ] » Career/ Jobs Zone » Placement Papers » Wipro
 Technical Question Paper
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Technical Question Paper  (Read 2602 times)
Tanya
TWI Addict
********



Karma: 1
Offline Offline

Posts: 4190


View Profile
Technical Question Paper
« Posted: June 05, 2007, 11:30:53 PM »


Technical Question Paper



 Wipro paper(System software)
 July-1997
 ------------
 
 PART --A
 ------------------------------------------------------
 1) abcD+abcd+aBCd+aBCD
    then the simplified function is
    ( Capital letters are copliments of corresponding letters
      A=compliment of a)
 
   [a] a    ab  [c] abc  [d] a(bc)* [e] mone
   (bc)*=compliment of bc
 
   Ans:  e
 
 -------------------------------------
 2) A 12 address lines maps to the memory of
 
  [a] 1k bytes  0.5k bytes [c] 2k bytes  [d] none
 
  Ans: b
 
 ----------------------------------------
 3) In a processor these are 120 instructions . Bits needed to impliment
    this instructions
    [a] 6  7  [c] 10  [d] none
 
   Ans: b
 
 -----------------------------------------
 4) In 8085 microprocessor READY signal does.which of the following
    is incorrect statements
    [a]It is input to the microprocessor
    It sequences the instructions
 
   Ans : b
 ----------------------------------------
 
 5) Return address will be returned by function to
   [a] Pushes to the stack by call
   Ans : a
 ------------------------------------------
 6)
    n=7623
    {
         temp=n/10;
         result=temp*10+ result;
        n=n/10
    }
 
 Ans : 3267
 ----------------------------------------------
 7) If AB then
       F=F(G);
    else BC then
       F=G(G);
    in this , for 75% times AB and 25% times BC then,is 10000 instructions
    are there ,then the ratio of F to G
    [a] 7500:2500    7500:625  [c] 7500:625 if a=b=c else
                                      7500:2500
 --------------------------------------------------
 Cool In a compiler there is 36 bit for a word and to store a character 8bits are
 needed. IN this to store
  a character two words are appended .Then for storing a K characters string,
  How many words are needed.
  [a] 2k/9  (2k+8)/9  [c]  (k+8)/9 [d] 2*(k+8)/9 [e] none
 
  Ans: a
 ---------------------------------------------------------
 9) C program code
 
    int zap(int n)
    {
     if(n<=1)then zap=1;
     else  zap=zap(n-3)+zap(n-1);
    }
    then the call zap(6) gives the values of zap
    [a] 8    9  [c] 6  [d]  12  [e] 15
 
   Ans: b
 ---------------------------------------------------------------
 
 
 PART-B
 -------
 1) Virtual memory size depends on
    [a] address lines    data bus
    [c] disc space       [d] a & c    [e] none
 
  Ans :  a
 -----------------------------------------------
 2) Critical section is
    [a]
    statements which are accessing shared resourses
    Ans : b
 -------------------------------------------------
 
 3) load a
    mul  a
    store t1
    load  b
    mul   b
    store t2
    mul t2
    add t1
 
   then the content in accumulator is
 
 Ans : a**2+b**4
 ---------------------------------------------------
 4) question (3) in old paper
 5) q(4) in old paper
 6) question (7) in old paper
 7) q(9) in old paper
 ------------------------------

Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Copyright 2006-2021 TechnoWorldInc.com. All Rights Reserved. Privacy Policy | Disclaimer
Page created in 0.131 seconds with 25 queries.