Username: Save?
Password:
Home Forum Links Search Login Register*
    News: Welcome to the TechnoWorldInc! Community!
Recent Updates
[June 17, 2021, 03:51:07 PM]

[June 17, 2021, 03:51:07 PM]

[June 17, 2021, 03:51:07 PM]

[June 17, 2021, 03:51:07 PM]

[May 29, 2021, 05:18:25 PM]

[May 29, 2021, 05:18:25 PM]

[May 29, 2021, 05:18:25 PM]

[May 29, 2021, 05:18:25 PM]

[April 28, 2021, 11:18:57 AM]

[April 28, 2021, 11:18:57 AM]

[April 28, 2021, 11:18:57 AM]

[April 28, 2021, 11:18:57 AM]

[March 08, 2021, 04:24:31 PM]
Subscriptions
Get Latest Tech Updates For Free!
Resources
   Funistan
   PrettyGalz
   Techlap
   FreeThemes
   Videsta
   Glamistan
   BachatMela
   GlamGalz
   Techzug
   Vidsage
   Funzug
   WorldHostInc
   Funfani
   FilmyMama
   Uploaded.Tech
   MegaPixelShop
   Netens
   Funotic
   FreeJobsInc
   FilesPark
Participate in the fastest growing Technical Encyclopedia! This website is 100% Free. Please register or login using the login box above if you have already registered. You will need to be logged in to reply, make new topics and to access all the areas. Registration is free! Click Here To Register.
+ Techno World Inc - The Best Technical Encyclopedia Online! » Forum » THE TECHNO CLUB [ TECHNOWORLDINC.COM ] » Career/ Jobs Zone » Placement Papers » COSL
 Aptitude
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Aptitude  (Read 1634 times)
Tanya
TWI Addict
********



Karma: 1
Offline Offline

Posts: 4190


View Profile
Aptitude
« Posted: June 07, 2007, 09:48:03 PM »


Aptitude


1. a man purchased 6 stamps of rupees 1 and seven stamps of 50 paise. he
paid Rs. 12. how much change he got back ? Ans. 2.50 Rs
 


2. REPUBLICAN = 108 so DEMOCRATE = ? (it is diffcult. i made guess on 84 )
 


3. if ELECTRICITY - GAS =100
then JACK - JILL = ?
 


4. 8 man work for 6 days to complete a work. How many men are required to
complete same work in 1/2 day. Ans. 96 men.
 


5. A man drives at a speed of 40 miles/hr. His wife left 30 mins. late
with 50 miles/hr speed. when will they meet ? Ans. 2 hours
 


6. A farmer walks at constant speed on the perimeter of his rectangular
field. it takes him twice the time to cover longer side than shorter side.
if he walks total 300 m . then find out the area of field? Ans. 5000 sq.m
 


7. 2 is what % of 4t ? ( answer is 50/t. But there was no such choice is
answers. so you can tick at either 50t or t/50 )
 


8. Find the hypotaneous of a right angle isoceles tringle whose area is
50. Ans. 10*(root 2)
 


9. (root 200) - (root 50) =?
Ans. 5*(root2)
 


10. Boys are not girls. Jill is a girl. SO
Ans. Jill is a girl.
 

 

11. Exercise is good for health. My health is in my hand. So
Ans. Exercise for good health is in my hand.
 


12. Factorize y**2 + 8y - 48 =0
Ans. (y+12) (y-4)
 


13. 1,40,00,000 pencils are put up straight. all the pencils are of length
range 3 to 6 inches. 80% of the pencils have average of five inches. so
the find out the total length spanned by the penciles.
Ans. 1000 to 1500 miles.
 


14. If a ball falls from 16 feet takes 4 seconds. How much time it will
take when falls fron 64 feets. Ans. less than 16 seconds.
 


15. One question was based on Binomial theorem. so you just learn the
formula of this theorem.
 


16. There were some questions on series :
21, 463, 687, 238, 1134, ---- Ans. 297
0, 6, 24, 120, 210, ---, ----
 


( Here is one advice that don't waste time on these series questions.
Becos there are other easy questions in paper. and time is very less. )
 


There were 7 or 8 questions on word meanings. these were the only
questions in the paper who have more than one answer. Read instruction
given before these questions carefully.

words are as follows :

(18) Facetitous
(19) Callous
(20) Mitigate
(21) Dupe
(22) Accord
(23) Dogmatic

There were 8 questions in the paper based on pictures. 8 pictures were
shown in which something was missing in each picture. you have to find out
what is missing among 20 choices.

Answer : PICTURE MISSING

24. India map                    Gujrat
25. Woman with specs.     Nose bridge
26. Shirt                             Button
27. Tree                             Twig
28. Sun                              Birds or Shadow
29. woman and child          foot prints
30. side face                      eyebrows
31. Girl                               -----?
 

 

32. There were 4 questions on series of pictures in order to make a story.
you will get understand when you will see these.
 


33. 6 questions were on block filling. these are easy questions. you
should attempt it.

34. A person buy the 6, 1 Rs stamps and 7, 50 paisa stamps he has given 12
Rs how much he will get back.
ans 2.5 rs
 

 

35. a man is running around a rectangle it takes time 2 time in travelling
lenth than travelling width total perimeter = 300 find area
ans 5000

 

36. there are 140,0000 pencils out of which 80 % of pencils have average
length of 5 inch what will be the total lenght if they are kept one over
another what will be the distance in miles

 

 

36. there are 4 soldiers 1 2 3 4

1 moves 3 steps ahead
2 moves 1 or 2 step backward
3 moves .. steps
4 moves 4 step backward

what will be the final position between one and 4 ans 5 steps

 

 

37. A  person left house with speed 40 mile per hour his wife after 30 minutes leaft to catch him at a speed of 50 in what time she will catch.
 

 

38. A waiter get 15 Rs including tip of one Rs per week { carefully read the wordings whether to add or substract 1 Rs }
ans calcutlate it ans 8 or 8.5 .


39. One person meet his friend on 12:30 then on 1:20 on second day on third day
ans) 5:50

Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Copyright 2006-2021 TechnoWorldInc.com. All Rights Reserved. Privacy Policy | Disclaimer
Page created in 0.094 seconds with 27 queries.